Zapečený květák s mozzarellou

Datum

Autor

Doba čtení

Počet porcí: 3

Ingredience:

  • 1 kus (cca 800 g) květáku
  • 2 kusy (250 g) mozzarelly
  • 3 kusy (cca 180 g) slepičích vajec
  • 5 plátků (cca 85 g) drůbeží šunky
  • 1 kelímek (150 g) zakysané smetany
  • 2 lžičky (cca 12 g) tymiánu a rozmarýnu
  • Špetka soli a pepře

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Květák rozdělíme na větší růžičky, důkladně opláchneme a dáme vařit se špetkou jedlé sody al dente. Šunku nakrájíme na malé kostičky. Vejce rozmícháme se solí, smetanou, bylinkami a pepřem.

Do menšího plechu vložíme uvařený květák, posypeme šunkou a zalijeme vaječnou směsí se smetanou. Nakonec posypeme strouhanou mozzarellou a pečeme dozlatova asi 20–25 minut.

Květák lze zaměnit i za brokolici.

Energie: 532 kcal, Bílkoviny: 38 g, Sacharidy: 19 g, Tuky: 34 g

Chceš víc takových receptů přesně na míru tvým cílům? Napiš si o svůj osobní jídelníček!