Ingredience:
- 150 g vařeného loupaného žlutého hrachu
- 1 menší kus (cca 40 g) červené cibule
- 4 listy (cca 20 g) římského salátu
- 1 lžička (cca 4-6 g) řepkového oleje
- 2 špetky nového koření
- 100 g uzeného tempehu
- 1 kus (cca 20 g) zeleninového vývaru
Postup:
Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Vodu, ve které se hrách namáčel, slijeme, zalijeme čistou vodou a hrách vaříme na mírném plameni doměkka (cca 30 minut). Ke konci vaření přidáme koření, sůl a podlijeme vývarem. Uvařený hrách rozmixujeme a dle potřeby dochutíme. Uzený tempeh a červenou cibulku nakrájíme a na troše oleje orestujeme. Jídlo podáváme s římským salátem.
Energie: 553 kcal, Bílkoviny: 33 g, Sacharidy: 46 g. Tuky: 26 g
Tyhle recepty jsou jen ochutnávka! Další lahodné a vyvážené pokrmy můžeš mít přímo na míru ve svém osobním jídelníčku na míru.