Uzený tempeh s hrachovou kaší

Datum

Autor

Doba čtení

Ingredience:

  • 150 g vařeného loupaného žlutého hrachu
  • 1 menší kus (cca 40 g) červené cibule
  • 4 listy (cca 20 g) římského salátu
  • 1 lžička (cca 4-6 g) řepkového oleje
  • 2 špetky nového koření
  • 100 g uzeného tempehu
  • 1 kus (cca 20 g) zeleninového vývaru

Postup:

Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Vodu, ve které se hrách namáčel, slijeme, zalijeme čistou vodou a hrách vaříme na mírném plameni doměkka (cca 30 minut). Ke konci vaření přidáme koření, sůl a podlijeme vývarem. Uvařený hrách rozmixujeme a dle potřeby dochutíme. Uzený tempeh a červenou cibulku nakrájíme a na troše oleje orestujeme. Jídlo podáváme s římským salátem.

Energie: 553 kcal, Bílkoviny: 33 g, Sacharidy: 46 g. Tuky: 26 g

Tyhle recepty jsou jen ochutnávka! Další lahodné a vyvážené pokrmy můžeš mít přímo na míru ve svém osobním jídelníčku na míru.