Tofu s žampionovou omáčkou a rýží

Datum

Autor

Doba čtení

Ingredience:

  • 5 kusů (cca 100 g) dušených žampionů
  • 250 g – 5 lžic (100 g za syrova) vařené rýže Basmati
  • 2 vrchovaté lžíce (40 g) celozrnné špaldové mouky
  • 150 g uzeného tofu
  • 100 ml (polovina hrnku) smetany na vaření
  • 1 ks (cca 150 g) zeleniny dle vlastního výběru (paprika, rajče, okurka, mrkev atd.)

Postup:

Na másle lehce osmažíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 10 minut do měkka. Smetanu důkladně smícháme s moukou a za stálého míchání pomalu lijeme do houbové omáčky. Podle chuti osolíme a ještě chvíli povaříme. Poté přidáme na kousky nakrájené tofu a vše společně prohřejeme. Podáváme s uvařenou rýží a nakrájenou zeleninou.

Energie: 690 kcal, Bílkoviny: 39 g, Sacharidy: 114 g, Tuky: 21 g

Chceš mít vyvážený jídelníček bez zbytečného tápání? Teď ho můžeš získat za zvýhodněnou cenu – stačí si říct a máš ho na míru!