Shakshuka pánev

Datum

Autor

Doba čtení

Počet porcí: 2

Ingredience:

• 1 cibule (70 g)

• 1 červená paprika (150 g)

• hrst (100 g) cherry rajčat

• 1 balení (400 g) vařené cizrny

• 1 balení (480 ml) loupaných krájených rajčat

• 4 vejce (cca 240 g)

• 3 krajíce (75 g) celozrnného toastového chleba

• špetka mleté papriky, chilli koření, soli a pepře

Postup:

1. Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme na kousky.

2. Na pánvi osmahneme cibuli, poté přidáme papriku a rajčata.

3. Přidáme cizrnu, okořeníme a přilijeme rajčatovou omáčku. Dusíme pár minut.

4. Do směsi vyklepneme vejce a pod pokličkou necháme 5–10 minut ztuhnout.

5. Podáváme s toastem, můžeme přidat balkánský sýr.

Nutriční hodnoty (na porci): 661 kcal, bílkoviny: 39 g, sacharidy: 80 g, tuky: 19 g