Rizoto s ricottou a kuřecím masem

Datum

Autor

Doba čtení

Ingredience:

  • 1 stroužek (cca 5 g) česneku
  • 2 lžíce (cca 40 g) kukuřice
  • 1 lžíce (cca 10 g) řepkového oleje
  • 250 g – 5 lžic (100 g za syrova) vařené rýže Basmati
  • 150 g restovaných kuřecích či krůtích prsou
  • 3 kusy (cca 60 g) restovaných žampionů
  • 3 lžíce (cca 75 g) syrovátkového sýra ricotty

Postup:

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si na másle osmahneme na kostičky nakrájené žampiony s utřeným česnekem, kukuřicí a rozmarýnem. Poté odstavíme. Kuřecí prsa si očistíme, osolíme a opékáme na nepřilnavé pánvi bez tuku z obou stran. Poté je vidličkou nakrájíme na nudličky. Uvařenou rýži smícháme s ricottou (lze nahradit sýrem cottage), houbovou směsí a nakrájenými kuřecími prsy. Celou směs promícháme a podáváme.

Energie: 664 kcal, Bílkoviny: 46 g, Sacharidy: 71 g, Tuky: 27 g

Jestli už nikdy nechceš přemýšlet o tom, co budeš vařit a jak docílit svého cíle, napiš si o svou osobní kuchařku na míru – ať máš chutná, vyvážená jídla vždy po ruce!